Bloggdiskussion: Anknytning till spelkaraktärer

Jag skulle vilja testa hur man via bloggar kan diskutera ett ämne och skickade ut en trevare på Twitter för att se om någon ville vara med. Fick positiva reaktioner, så jag utannonserar första försöket nu, i form av en liten skrivuppgift.

Frågan som jag ställer är vad gör att du knyter an till karaktärerna i ett spel? Skriv ett blogginlägg om max 300 ord, ett par bilder är också ok, och posta det på din blog morgonen den 29/9. När ditt bidrag är publicerat skriver du en kommentar till detta inlägget med en länk till din text. Det är meningen att var och en ska skriva enskilt, utan influenser från de andra deltagarna. Det är ingen tävling, reglerna är till för att uppgiften inte ska vara för öppen. Eventuella frågor om formerna kan ställas i kommentarerna till detta inlägget.

Jag har ingen plan för vad som kommer att hända efter att bidragen presenteras, men jag hoppas att diskussionen fortsätter, kanske i kommentarerna eller i form av nya inlägg. Jag hoppas att ni får något ut av att tänka på detta och att detta ska hjälpa oss förstå andra spelares värderingar.

Dela med dig
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
Det här inlägget postades i Micke och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

32 kommentarer till Bloggdiskussion: Anknytning till spelkaraktärer

 1. Ludde Lundblad skriver:

  Detta ska jag (förhoppningsvis) hoppa på 🙂 Roligt intiativ!

 2. Malin skriver:

  Rolig idé! Får vi som inte uteslutande är bloggar också vara med?

 3. Micke skriver:

  Ludde: Hoppas du hinner med, det skulle vara väldans roligt att läsa vad som rör sig bakom kepsen. 🙂

  Malin: Så länge du lägger upp det på nätet så att det är fritt att läsa är du lika välkommen som alla andra. Kul att du vill vara med!

 4. Ok, det här ska jag försöka mig på – lät kul!

 5. Micke skriver:

  Niklas: Härligt, ju fler desto bättre!

 6. Malin skriver:

  Yay! Jag ska höra med redaktionen också, så det blir nog några bidrag från oss.

 7. Pingback: Tweets that mention Bloggdiskussion: Anknytning till spelkaraktärer | BitGarden -- Topsy.com

 8. Peter skriver:

  Det skojsigt.
  Om jag kommer på något att skriva så deltager jag nog.

 9. Precis som Ludde så hoppas även jag hinna med att haka på detta. Har en hel del annat skrivande framför mig i veckan så med lite tur kommer dett med av bara farten!

  Kul idé hur som helst!

 10. Micke skriver:

  Peter, Mattias: Jag hoppas så klart att ni båda hinner få ihop något. Tänk på att det finns inget minimikrav, det kan således vara ganska kort.

 11. Micke skriver:

  Det har ställts lite frågor på Twitter gällande vad som händer om man skriver mer än 300 ord. Det var kanske olyckligt att säga ”max 300 ord”, jag ville mest ge en hint om storleken på bidragen så att folk inte trodde jag förväntade mig en uppsats på 10 000 ord. Vill ni skriva mer är det ok, jag vill inte begränsa er om ni har mer att säga. Det sagt, de av er som hållit sig under gränsen ska inte känna att deras bidrag är sämre. Less is more, som man säger. 🙂

 12. Maria, -STR/+CHA skriver:

  Kl 09:00 den 29:e september går mitt inlägg i bloggdiskussionen att läsa på denna länk:
  http://www.layers.se/?p=2573
  Den funkar alltså inte innan det angivna klockslaget. 😉

  Kul initiativ! Jag ser fram emot att läsa alla andras inlägg och jag hoppas att ni slänger in länken här i kommentarsfältet så fort ni kan.

 13. Pingback: Anknytning till spelkaraktärer « Spelgubben

 14. Oskar Källner skriver:

  Och här kommer mitt inlägg i debatten. 🙂

  http://munin.kallner.com/2010/09/29/vad-gor-att-man-knyter-an-till-karaktarerna-i-ett-spel/

  Det ska bli mycket spännande att läsa alla inlägg.

 15. Pingback: Att knyta an till en spelkaraktär « Familjenspel

 16. Pingback: Handlingar väger tyngre än ord | BitGarden

 17. Pingback: Varför vara en alv när jag kan vara ett skepp?

 18. Spel-Malmer skriver:

  Mitt inlägg i diskussionen hittar ni här:
  Investering och utdelning

 19. Pingback: Spelkaraktärer och varför jag bryr mig om dem | megastorm.se

 20. Spel-Malmer skriver:

  Jag tycker det här var en riktigt bra idé. Var intressant att se att det fanns so olika synsätt, men också att det fanns mycket konsensus fast med helt olika ord.

 21. Micke skriver:

  Spel-Malmer: Kul att du gillade det, själv är jag glatt överraskad av deltagandet. Tänkte skriva en liten sammanställning på de olika synsätten om ett par dagar, när mitt schema lättar upp lite. Hinner just nu mest spridda kommentarer medan datorn kompilerar. 🙂

 22. Malin skriver:

  Nu finns mitt bidrag uppe på Gameplayer.se, har suttit i möte hela förmiddagen så jag blev lite sen.
  http://gameplayer.se/pub_text.php?pub_id=16516

 23. Malin skriver:

  Och nu har alla fått publikationslänkar också, och Stefans bidrag har kommit upp; http://gameplayer.se/pub_text.php?pub_id=16517

 24. Ina skriver:

  Nu när jag äntligen kan se din blogg som den ska se ut så kan jag länka till min post om det hela!
  http://www.newgameplus.se/empati-vad-ar-det/

 25. Pingback: Empati, vad är det? « New Game+

 26. Micke skriver:

  Åsa skrev ett inlägg på sin blogg:

  http://discordia.se/?p=1035

 27. Pingback: Vem är du, egentligen? – Remix | discordia

 28. Pingback: Spelkaraktärer och varför jag bryr mig om dem » Megazine.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *