En snabbtitt på Castle Ravenloft – brädspelet

Ifall det har undgått någon så kan jag avslöja en gång för alla att co-op är något jag älskar, oavsett om det rör sig om datorspel eller projektarbete. Jag har mycket roligare när jag arbetar tillsammans med andra och man kan åstadkomma mycket större och mer episka saker i grupp. På senare år har co-op även gjort sitt inträde på allvar i brädspelsvärlden och i helgen fick jag prova det nästan helt nya Castle Ravenloft.

Spelet kan närmast beskrivas som ett mellanting mellan Drakborgen och Descent. Spelarna tar sig fram i en slumpmässigt genererad dungeon för att lösa en av flera förbestämda uppgifter. Händelser och strider genereras genom att man drar kort, och gruppen måste samarbeta för att ta sig fram. Monster styrs via regler och därmed behöver ingen spela motståndet. Regelsystemet påminner mycket om Dungeons & Dragons 4E, vilket nog kan vara lite hit/miss.

Det är ett ganska snabbt spel och om man tillhör dem som inte vill lägga en helkväll på ett parti Descent, så är Castle Ravenloft ett klart alternativ. Man kan nog göra de flesta medföljande scenarierna på kring timmen, vilket jag i egenskap av förälder anser vara väldigt praktiskt. För mig kommer detta nog vara min co-op fix i väntan på att barnen ska växa upp så man kan dra med dem på äventyr i Azeroth.

Dela med dig
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
Det här inlägget postades i Micke och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till En snabbtitt på Castle Ravenloft – brädspelet

  1. Oskar Källner skriver:

    Du ska se att när barnen är stora nog så är Azeroth hopplöst förlegat. Då finns det något ännu större, ännu mer beroendeframkallande. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *