GOTY 2010 – Årets spel, 4:e plats

Har fortfarande inte riktigt hämtat mig efter mina äventyr på världens flygplatser, så detta får bli ett ganska kort inlägg. Ofta efterfrågar vi spelare nyheter, spel som bryter mot normen och de inarbetade koncepten, spel som känns annorlunda. Då och då dyker det upp en titel som lyckas, men under året kom det ut ett spel som fick mig att inse hur lite variationen egentligen är. 4:e platsen på Årets Spel-lista tilldelar jag LIMBO, för att detta spel med sin unika stil och gameplay attraherade nya spelare på ett sätt som jag inte upplevt sedan Nintendo Wii.

Det här inlägget är en del av den gemensamma satsningen ”Årets spel enligt svenska spelbloggar”, där varje dag, fram till julafton, deltagande spelbloggar var för sig utser en vinnare i en förutbestämd kategori. Idag har följande bloggar utsett vinnaren i kategorin ‘Årets spel. 4:e plats’: Aftonstjaerna, Ariez, BitGarden, Bloggonoid, EmmyZ, Familjenspel, Kraid, Lunandrez, Megastorm, n00b schoolbus, Onlajn, Pixelviking, Savepunkt, Spel på allvar, Spel-Malmer, Spelgubben, Spelografi och Spelvärldspareringar.

Dela med dig
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
Det här inlägget postades i GOTY 2010, Micke. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till GOTY 2010 – Årets spel, 4:e plats

 1. Familjenspel skriver:

  Ah härligt att det dyker upp på listorna! Själv hade jag ju med det igår.

 2. Oskar Källner skriver:

  Yes! Mer kärlek till Limbo! 🙂

  Det är värt all uppmärksamhet. Kul också att ett XBarkadspel också får vara med på listorna. Annars brukar det bara vara för storproduktioner. Bra val!

  • Micke skriver:

   Även om det inte påverkat mitt val så tycker jag vi som community har ett ansvar att visa att det kvalité är viktigare än utvecklingsbudget.

 3. Lunandrez skriver:

  Trist det där med att det krånglade en massa för dig när du skulle hem, synd när det ska behöva bli så. Kul att du är tillbaka med inlägg i alla fall! Limbo har rott hem mycket uppmärksamhet hos svenska spelbloggosfären och som jag anade igår när det letade sig in på femteplatsen för några så skulle det dyka upp på en ännu högre plats också. 🙂

  • Micke skriver:

   Jag hade en fantastisk tur som faktiskt lyckades ta mig hem, över 20 000 personer sitter fortfarande fast bara i Paris. Det är mer slump som avgör om man kommer någonstans eller inte, ett gigantiskt trial-and-error-spel… lite som LIMBO, fast utan checkpoints 🙂

 4. Jag som är lite sen av mig har precis börjat spela Limbo. Men jag gillar det verkligen. Hade jag spelat det tidigare hade det definitivt varit en stark kandidat i många av mina goty-inlägg i år. 🙂

  • Micke skriver:

   Det som fascinerar mig är kanske inte hur mycket jag gillar det utan hur mycket folk som annars inte spelar spel alls gillar det. Vi har till och med en bekant som sedan hon provade LIMBO börjat spela andra spel också.

 5. NuYu skriver:

  Trevligt att du inte är bland de tjugotusen andra så att vi kan få läsa om årets spel även här. 😉

  XBLA-spel hör absolut hemma på den här listan. Och gratisspel, om du frågar mig. Expansioner och allt.

  Kort och bra motivering!

  • Micke skriver:

   Kul att du tar dig tid att titta förbi, alla alternativ till trots 😉

   Det lär nog bli lite korta motiveringar på de övriga också, julen är inte direkt en sysslolös tid för småbarnsföräldrar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *