Diana Wynne Jones 1934-2011

Diana Wynne Jones har gått bort. Hon dog av lungcancer 76 år gammal och jag vill skriva så mycket. Om hur jag minns i detalj i vilken hylla på biblioteket jag hittade Trollkarlens slott som var den första boken jag läste av henne. Om alla fantastiska världar och sagor och intressanta personer som jag fann i hennes böcker. Om min älskade farmor som dog av samma sjukdom. Om hur jobbigt det känns att ha befunnit sig i dimman av flyttkaos, VAB, magsjuka och allt annat som denna mars varit fylld av, så till den grad att det tog nästan en vecka innan jag fick höra att hon gått bort.

Jag är glad att jag hinner och orkar skriva åtminstone det här till minne av min favoritförfattare . Imorgon ska jag leta i flyttlådorna efter hennes senaste bok Enchanted Glass som jag inte hunnit läsa än.

Neil Gaiman om sitt avsked till Diana W Jones.

Dela med dig
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
Det här inlägget postades i Mirjam och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Diana Wynne Jones 1934-2011

 1. Lilly Mellwing skriver:

  Hej Mirjam!
  Jag vill bara skriva och säga att jag läser er blogg ibland, gillar den skarpt! Riktig intressant blandning mellan spel, föräldraskap och intressanta kopplingar mellan dessa och helt andra saker! =)
  Hoppas allt lugnar ner sig för er nu i April.
  Kram

 2. Mirjam skriver:

  Vad roligt att höra Lilly 😀 Hoppas allt är bra med er,
  Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *