In i värmen igen

Igår kväll kom jag hem från en resa till Stockholm, en resa vars huvudsakliga syfte var att ge familjen en smak av datorspelsmässan GAMEX, men som även var något av ett personligt experiment. Mitt engagemang inom svensk spelgemenskap har inte haft ett bra år och tills nyligen fick jag tråkiga skuldkänslor när jag såg länken till WordPress-gränssnittet bland mina bokmärken. Att åka till GAMEX igen för att se om jag kände något för människorna där, om det fanns något jag ville bli en del av igen, det var vad som drev mig att utstå den prövning som det innebär att sitta på ett tåg i fem timmar med två rastlösa ungar och en rejäl dos åk-sjuka.

Klockan halv elva på fredagen stiger jag in i mässhallen i Kista och genast börjar minnena från GAMEX 2010, mitt enda tidigare besök på arrangemanget, infinna sig. Jag kommer ihåg småbåsen, där bloggsajter och indie-utvecklare övertrumfade ärrade mässveteraner i entusiasm och påhittighet. Jag minns Spelradions avskedssändning, tre timmar svensk podcastinghistoria, och jag minns alla människor jag träffade.

Att jag varit borta från twitter, bloggen och övriga forum för spelfolk  under lång tid blev ganska snart tydligt. Jag var en anonym figur som gled runt och kikade på redaktionsgängen som hängde i pressrummet, i seminariesalen och ute i mässhallen, svept i min egen privata novemberkyla (vilken tur att en och annan ljummen höststorm blåste förbi ibland).

Lite modstulen begav jag mig mot lördagskvällens #nördöl, stundtals undrande vad jag överhuvudtaget hade där att göra. Men kvällen på Bishop’s Arms på Folkungagatan blev resans mest lyckade äventyr. Både gamla och nya bekantskaper tinade stelfrusna mungipor och i glada gamers lag pratades det vitt och brett om livet, universum och highscore-listan. Kanske fann jag den nystart jag behövde den kvällen, det återstår att se. Men att resan (och åk-sjukan) var motiverade råder det inget tvivel om. Continue? Yes!

 

Dela med dig
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
Det här inlägget postades i Micke och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till In i värmen igen

  1. Fredrik/explewd skriver:

    Välkommen tillbaks in i värmen. Din röst har saknats. Det var kul att träffa dig igen under Gamex. Vi får ta och styra upp lokalredaktions-träffar lite oftare för oss skåningar. 🙂

    Jag kan ju inte riktigt bedöma hur det känns att vara icke-anonym, då ”Jag var en anonym figur som gled runt och kikade på redaktionsgängen som hängde i pressrummet” är mitt normalläge. Jag har aldrig varit en del av det större gänget, så det är fullt naturligt för mig att vara anonym. Det känns dessutom ganska bekvämt, men samtidigt lite tråkigt. Kanske läge att börja visa fötterna lite mer, och bli lite mer offentlig. Min största insikt från Gamex var hur trevligt folk var även utanför Twitter och bloggar. Det var jag faktiskt helt oförberedd på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *